Focus op leren: Tienerbrein

Je bent met behulp van deze opleiding de trekker van Curriculum 10-14 binnen jouw 10-14-initiatief en onderhoudt de contacten met je trainer. Zo help je het schoolteam om Curriculum 10-14 beter te gebruiken en zie je welke stappen er te maken zijn in de ontwikkeling van jullie 10-14 initiatief als het gaat om onderwijsvisie, curriculum en onderwijsconcept.

Voor Curriculum 10-14

Wat is het doel van de opleiding?

  • Je kunt je collega’s enthousiasmeren en uitleggen hoe de kernonderdelen van Curriculum 10-14 het leren van tieners verbetert.
  • Je begrijpt hoe de domeinen vakinhoudelijk, persoonlijk en internationaal van belang zijn en elkaar versterken.
  • Je weet welk lerarengedrag nodig is om bij tieners de ontwikkeling van leerdoelen (kennis, vaardigheden en inzicht) inzichtelijk te maken.
  • Je kunt de 7 Pijlers/Bottom Line Nine gebruiken om het leren op jouw 10-14-initiatief onder de loep te nemen én vervolgens te verbeteren.

 

Praktische informatie bij deze opleiding

Voor wie?

Kartrekkers, projectleiders, leraren en teamleiders van 1014-initiatieven.

Niveau opleiding

Het niveau van deze opleiding is beginnend, lesgevend en leidinggevend. Dat betekent dat als je werkzaam bent in het onderwijs er verder geen specifieke vooropleidingseisen gelden.

Tijdsinvestering

In totaal besteed je om en nabij de 20 tot 30 uur aan deze opleiding. Er zijn 4 bijeenkomsten van 4 uur op locatie. Tussentijds is er gelegenheid om per mail of telefonisch vragen te stellen. Reken op een uur voorbereiding per bijeenkomst. Hierbij gaat het om praktische opdrachten binnen jouw 10-14-initiatief.

Afronding

Je rondt de opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Kosten

€ 1.750,- per deelnemer

Deelnemersminimum

De opleiding gaat van start bij een minimum van 15 deelnemers.

Data en tijden

De eerste bijeenkomst staat gepland op maandag 21 oktober van 16.00 uur tot 20.00 uur op 10-14 Hoogeveen. De overige opleidingsdagen worden ingepland samen met de deelnemers. We mikken hiervoor op de tweede helft van het schooljaar, de periode januari tot en met juni 2025.

Alle bijeenkomsten vinden na schooltijd plaats met starttijd tussen 15.00 en 16.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Meer weten over deze opleiding?

Mocht je vragen hebben over deze of andere opleidingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@curriculum10-14.nl. We proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden, uiterlijk binnen drie werkdagen.

'Samen leren verbeteren.'